PANELE DAVET

Son aylarda hem genel ülke ekonomisinin, hem de mobil telekomünikasyon sektörünün gündemini oldukça meşgul eden bu sektördeki vergi yükü konusunu değerlendirmek ve ülke ekonomimize olan etkilerini ortaya çıkarmak üzere London Business School’un ünlü ekonomi Profesörü Leonard Waverman ve ekibi tarafından Turkcell ve Vodafone’un destekleri ile bir rapor hazırlanmıştıır.

“Türkiye’deki Mobil Telekomünikasyon Sektörü Üzerindeki Vergi Yükünün Türk Ekonomisine Etkileri” adındaki rapor, mobil Telekom sektöründe aboneye yansıyan %60 lara varan vergi yükünün ekonomimiz üzerinde yarattığı ‘refah kaybı’ ve ‘kayıp fayda’ yı ortaya koymaktadır.

Raporda ayrıca; Türk hükümetinin vergi gelirlerinin ekonomik gelişimi en az etkileyecek şekilde oluşturulacağı genel bir vergilendirme politikası, mobil vergiler azaltılarak daha yüksek GSMH ve daha fazla vergi gelirleri elde edilebileceği ve yatırım ortamının iyileşmesine fayda teşkil edeceği konularına değinilmektedir.

Rapor, 13 Ekim 2008 günü saat 14:30'dan itibaren Ankara'da Sheraton Otel'de  raporu kaleme alan Profesör Waverman tarafından sunulacaktır. Sunumun öncesinde “Türkiye’deki Mobil Telekomünikasyon Sektörü Üzerindeki Vergi Yükünün Türk Ekonomisine Etkileri” konusu Bilişim STK tarafından bir panelde tartışılacaktır. Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın, Maliye Bakanımız Sayın Kemal Unakıtan’ın, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcımız Sayın Nazım Ekren’in ve Telekomünikasyon Kurumu Başkanımız Sayın Tayfun Acarer’in açılış konuşmaları ile bizleri onurlandıracaktır.

Konu, bilişim sektörünün ülke ekonomisine etkisi açısından değerlendirildiği için, bu panele konu ile ilgili tüm karar vericilerin ve bilişim sektörü temsilcilerini katılmasının yararlı olacağını düşünüyoruz. Sizleri aramızda görmekten mutluluk duyarız.

Saygılarımızla,
Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri

“Türkiye’deki Mobil Telekomünikasyon Sektörü Üzerindeki Vergi Yükünün Türk Ekonomisine Etkileri” Rapor Sunumu ve Paneli
(13 Ekim 2008 - Magnolia Salonu, Sheraton Otel-Ankara)